De BHV trainer met ruim 25 jaar praktijkervaring

Bedrijfshulpverlening (BHV) is verplicht, maar hoe kies ik een goede BHV opleider?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is verplicht, maar hoe kies ik een goede BHV opleider?

Bedrijfshulpverlening (BHV) is verplicht in Nederland. De Arbowet schrijft voor dat bedrijven zich moeten voorbereiden op calamiteiten zoals brand, ontruiming en situaties waarbij eerste hulp moet worden geboden. De werkgever moet zich daarbij laten ondersteunen door werknemers die zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener; de BHV-er.

Kwaliteitsverschil
Wanneer u op zoek gaat naar bedrijven die BHV opleidingen verzorgen, zult u ontdekken dat er vele aanbieders zijn. Het is daarnaast niet eenvoudig om de kwaliteit van de aangeboden cursussen te vergelijken. Wij hebben er voor gekozen om de opleidingen door ervaren BHV instructeurs te laten verzorgen. De instructeurs komen altijd uit de ambulance- en brandweerwereld. Bovendien zijn de instructeurs opgeleid door het NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening) en volgen zij de verplichte nascholingen. Zij kunnen dit aantonen met de NIBHV instructeurspas. Daarnaast is ons bedrijf NIKTA (Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg) gecertificeerd. NIKTA is een certificeringsinstituut dat onze kwaliteit bewaakt.

Duur van de opleiding
Wij verzorgen de BHV opleiding in één dag. Zowel de basisopleiding als de BHV herhalingstraining. Deze dag is voornamelijk praktisch ingericht. We laten ons tijdens de opleiding vaak ondersteunen door een LOTUS slachtoffer. Dit is een acteur die verwondingen kan schminken en ziektebeelden speelt. Voor de basisopleiding BHV dienen cursisten zich voorafgaand aan de les, voor te bereiden via e-learning.

Competentie waarborgen
Er moet volgens de Arbowet minimaal 4 uur per jaar worden besteed aan de BHV opleidingen. Ook stelt de Arbowet dat de BHV-ers competent dienen te zijn. Die competentie is alleen te bereiken en te behouden wanneer er jaarlijks wordt geoefend. Dat betekent dat BHV-ers minimaal één keer per jaar een herhalingsopleiding dienen te volgen.

Incompany opleiding of open inschrijving
Een incompany opleiding vindt plaats op locatie; in tegenstelling tot de opleiding met open inschrijving. Het grote voordeel van de incompany opleiding is dat deze exact kan worden afgestemd op de situatie in uw bedrijf. Er kunnen zodoende realistische scenario’s worden geoefend. Dit is wel vaak pas haalbaar wanneer er meerdere cursisten zijn binnen één bedrijf.

Meer informatie of een cursus volgen
Met de instructeurs van De Veiligheidstrainer bent u ervan verzekerd dat uw (aankomende) BHV-ers in goede handen zijn. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Direct aanmelden kan natuurlijk ook, kijk HIER naar onze agenda.

Kijk voor meer informatie over de BHV verplichting op: https://www.veiligheidstrainer.nl/is-bhv-verplicht-bedrijven/

Contactgegevens

De Veiligheidstrainer Utrecht
Rijnzathe 6
3454 PV Utrecht

De Veiligheidstrainer Amsterdam
De Entree 201
1101 HG Amsterdam

De Veiligheidstrainer Zwolle
Burgemeester Roelenweg 13
8021 EV Zwolle

De Veiligheidstrainer Groningen
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

De Veiligheidstrainer Leeuwarden
Lange Marktstraat 1
8911 AD Leeuwarden

info@veiligheidstrainer.nl
085 06 08 085
Copyright 2024 De Veiligheidstrainer B.V. Alle rechten voorbehouden
Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign