De BHV trainer met ruim 25 jaar praktijkervaring

Is BHV verplicht voor bedrijven?

Is BHV verplicht voor bedrijven?

Voor ieder bedrijf met meerdere werknemers is het verplicht Bedrijfshulpverlening (BHV) geregeld te hebben. Dit geldt of er nou 1 of 250 medewerkers in dienst zijn. Ieder bedrijf is dus verplicht voorbereidingen te treffen voor eventuele ongevallen, brand en ontruiming.
Alleen als u echt alleen werkt (eenmanszaak) vervalt de BHV verplichting. Komen er bij de ZZP’er regelmatig bezoekers langs is het toch verplicht een BHV certificaat te halen. Denk bijvoorbeeld aan patiënten, klanten of uitzendkrachten

Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Bij het bepalen van de manier van bedrijfshulpverlening en het aantal BHV’ers moet je rekening houden met de grootte van je organisatie en de veiligheids – en gezondheidsrisico’s die bij de organisatie horen. Dit wordt bepaald met gegevens uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Boetes Inspectie SZW

Houdt u er rekening mee dat de Inspectie SZW hoge boetes kan uitdelen als zij erachter komt dat er BHV niet geregeld is. Dit kan leiden tot boetes van vele duizenden euro’s.

Hoe lang is een BHV diploma geldig?

Om te zorgen dat het niveau van de BHV'ers op peil blijft, is het belangrijk regelmatig te trainingen op reële scenario's in het bedrijf. Onze ervaring is dat er jaarlijks een BHV herhaling dient plaatst te vinden om de BHV’ers competent te houden. Ons BHV diploma is dan ook een jaar geldig. Ook de arbowet stelt dat de BHV’ers competent dienen te zijn.

Contactgegevens

De Veiligheidstrainer Utrecht
Rijnzathe 6
3454 PV Utrecht

De Veiligheidstrainer Amsterdam
De Entree 201
1101 HG Amsterdam

De Veiligheidstrainer Zwolle
Burgemeester Roelenweg 13
8021 EV Zwolle

De Veiligheidstrainer Groningen
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

De Veiligheidstrainer Leeuwarden
Lange Marktstraat 1
8911 AD Leeuwarden

info@veiligheidstrainer.nl
085 06 08 085
Copyright 2024 De Veiligheidstrainer B.V. Alle rechten voorbehouden
Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign