De BHV trainer met ruim 25 jaar praktijkervaring

Wat is het voordeel van een Tabletop BHV ontruimingsoefening?

Wat is het voordeel van een Tabletop BHV ontruimingsoefening?

Een tabletop BHV ontruimingsoefening kan voor de BHV’ers een heel waardevol middel zijn. Maar hoe werkt zo'n BHV tabletop oefening dan?

Op een grote plattegrond van het bedrijf of een gebouw kun je bijvoorbeeld door middel van kaartjes, steentjes, Playmobil of LEGO poppetjes en attributen verschillende scenario's schetsen. Na afloop kun je dat met elkaar evalueren en eventueel opnieuw spelen of het scenario veranderen.

Het is bij een echte ontruimingsoefening in de praktijk vaak lastig en kostbaar om alle medewerkers te laten oefenen. Het is tijdrovend en niet iedereen heeft een goed inzicht wat er allemaal plaatsvindt. Men mist de helikopter view.

Er zijn verschillende websites waar je de benodigde attributen kunt kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van AA design of  E-Bricks en vind je een heel assortiment met BHV gerelateerde lego-materialen. Je kunt het zo simpel of juist uitgebreid maken als je zelf wilt.

Daarnaast heb je een aantal relevante oefenscenario’s nodig die je afstemt op het niveau van de BHV’ers en de bedrijfsspecifieke omstandigheden.

Het oefenen is op een plattegrond vervangt natuurlijk nooit een echte oefening. Bij een echte oefening worden alle collega’s en bezoekers in het pand betrokken. Maar het wél is een waardevolle opstap naar de echte ontruimingsoefening.

Contactgegevens

De Veiligheidstrainer Utrecht
Rijnzathe 6
3454 PV Utrecht

De Veiligheidstrainer Amsterdam
De Entree 201
1101 HG Amsterdam

De Veiligheidstrainer Zwolle
Burgemeester Roelenweg 13
8021 EV Zwolle

De Veiligheidstrainer Groningen
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

De Veiligheidstrainer Leeuwarden
Lange Marktstraat 1
8911 AD Leeuwarden

info@veiligheidstrainer.nl
085 06 08 085
Copyright 2024 De Veiligheidstrainer B.V. Alle rechten voorbehouden
Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign