De BHV trainer met ruim 25 jaar praktijkervaring

Handige apps voor BHV'ers en EHBO'ers

Handige apps voor BHV'ers en EHBO'ers

Er zijn enkele handige en gebruiksvriendelijke apps voor BHV’ers en EHBO’ers ontwikkeld. Goed om bij de hand te hebben en eenvoudig te downloaden. Hieronder een aantal van deze apps op een rij. De apps zijn gratis en beschikbaar voor zowel Android als iOS.

1. De EHBO app

EHBO app

Een app die ik zelf regelmatig gebruik tijdens mijn BHV- trainingen, is de EHBO app. In deze app worden overzichtelijk een aantal levensreddende handelingen op een rij gezet. Er wordt onder andere beschreven hoe te handelen bij een bewusteloze patiënt, bij een hevige bloeding, bij brandwonden, vergiftiging en verstikking. Ook komt reanimatie aan bod. Verder kan je opzoeken waar in je omgeving de AED (defibrillator) hangt.

2. De Reanimatie app

reanimatie app

De reanimatie app benoem ik altijd in mijn reanimatie AED en BHV- trainingen. Het is een prima app die het reanimatieproces duidelijk beschrijft met plaatjes, bondige tekst en geluidsfragmenten. Je kunt de app zelfs tijdens een echte reanimatie gebruiken. Ook het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt duidelijk toegelicht. Verder bevat de app een kennisquiz en oefeningen.

3. Moet ik naar de dokter?

moet ik naar de dokter

Wil je weten of je met een bepaalde klacht naar de dokter moet? Deze handige app geeft daarop antwoord. De app vraagt je, naast enkele persoonlijke gegevens, de klacht te omschrijven. Vervolgens geeft de app aan of je met deze klacht wel of niet naar de dokter moet; ook wordt het antwoord toegelicht. Op die manier weet je wat je moet doen en voorkom je onnodig wachten bij de huisarts of huisartsenpost. Bij ernstige klachten (als druk op de borst; mogelijke hartklachten) adviseert de app zelfs gelijk 112 te bellen.

 

4. HartslagNu

De HartslagNu app is een app die wordt gebruikt door burgerhulpverleners. Een burgerhulpverlener is iemand die door middel van deze app, gealarmeerd wordt door de meldkamer van de ambulancedienst als er iemand moet worden gereanimeerd. De burgerhulpverleners gaan naar het slachtoffer en starten de reanimatie alvast op. Meestal gebeurt dat in combinatie met een AED. De burgerhulpverleners reanimeren net zo lang totdat de ambulance er is en professionals de reanimatie overnemen. Kortom, een app van levensbelang!

 

 

Contactgegevens

De Veiligheidstrainer Utrecht
Rijnzathe 6
3454 PV Utrecht

De Veiligheidstrainer Amsterdam
De Entree 201
1101 HG Amsterdam

De Veiligheidstrainer Zwolle
Burgemeester Roelenweg 13
8021 EV Zwolle

De Veiligheidstrainer Groningen
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

info@veiligheidstrainer.nl
085 06 08 085
Copyright 2024 De Veiligheidstrainer B.V. Alle rechten voorbehouden
Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign