De BHV trainer met ruim 25 jaar praktijkervaring

BHV bij barbecue ongelukken

BHV bij barbecue ongelukken

De barbecue is veel gebruikt tijdens de mooie dagen van afgelopen periode. Helaas gebeuren er nog te vaak ongelukken. Kennis van Eerste Hulp en/of BHV brandbestrijding is in zo'n geval erg handig!

Hoe gaat het dan mis?
“Ik weet wel hoe ik veilig spiritus kan gebruiken!” Het is een veelgehoord argument als je uitlegt hoe het misgaat tijdens het barbecueën. Maar het is onzin. Brandbare vloeistoffen zijn nooit 100% veilig te gebruiken. Dat komt omdat bij alle vluchtige brandbare vloeistoffen zoals spiritus, bio-ethanol, (was)benzine en lampenolie bij het openen ALTIJD een gaswolk vrijkomt die in de lucht blijft hangen (verdamping). Deze gaswolk is zeer groot. Een vonkje in de gaswolk is genoeg voor een steekvlam die meters lang kan zijn. De enige manier om een barbecue 100% veilig aan te maken, is dus met aanmaakblokjes.

En wat doe je als iemand in brand staat?
De Nederlandse brandwonden stichting stelt een handige quiz beschikbaar. In slechts acht vragen leer je wat je moet doen als iemand tijdens het barbecueën opeens in brand staat. Test het via www.brandwondenstichting.nl/bbq.

Heeft u interesse in een opleiding Eerste Hulp en Brandbestrijding?  Volg dan bij ons een BHV cursus? Vraag nu naar de mogelijkheden.

Contactgegevens

De Veiligheidstrainer Utrecht
Rijnzathe 6
3454 PV Utrecht

De Veiligheidstrainer Amsterdam
De Entree 201
1101 HG Amsterdam

De Veiligheidstrainer Zwolle
Burgemeester Roelenweg 13
8021 EV Zwolle

De Veiligheidstrainer Groningen
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

De Veiligheidstrainer Leeuwarden
Lange Marktstraat 1
8911 AD Leeuwarden

info@veiligheidstrainer.nl
085 06 08 085
Copyright 2024 De Veiligheidstrainer B.V. Alle rechten voorbehouden
Realisatie & Onderhoud: Brand in Webdesign